Музика за сватба

Кой стои зад музиката за сватба

Музика за сватба в заведениеКогато чуя „Музика за сватба“ в главата ми винаги първо започва да звучи „сватбеният марш“ на Менделсон. Сигурно и с много от вас е така.Но знаете ли кой е човекът зад тази емблематична музика?

Якоб Лудвиг Феликс Менделсон Бартолди е композитор, диригент и пианист, с еврейски корени, роден в Хамбург, Германия на 3 февруари 1809г. Той е определян като дете- чудо за своето време. Едва шест годишен започва да посещава уроци по пиано, на 15 написва първата си симфония за оркестър. На 16 създава „Сън в лятна нощ“ за пиесата на Шекспир. Казват, че единственият който може да се мери с него е Моцарт.

Менделсон е запомнен от поколенията като първия диригент, използвал палка. Основател е на Лайпцигската консерватория.Сред най-прочутите му музикални произведения са „Италианска симфония“, „Концерт за пиано и оркестър“, „Концерт за цигулка и оркестър“ и много други.

През 1838г е сватбата му с Сесил Жанрено, с която имат пет деца. За разлика от съвременниците си композитори, които са бурно повлияни от романтичните си истории, Менделсон се наслаждава на тиха и спокойна семейна идилия. Той е най-известният представител на романтизма в музиката.

„Сватбеният марш“ е част от увертюрата „Сън в лятна нощ“. Създаден през далечната 1842г, за първи път е използван като сватбена музика за венчавката на Дороти Карю и Том Дениъл в църквата „Свети Петър” в малкото британско градче Тивъртън на 2 юни 1847 г. А след сватбата на принцеса Виктория и принц Федерик Уйлям вече е утвърдена музика за сватба.

Защо музиката за сватба е по-специална

Разбира се, когато кажем „музика за сватба“ Менделсоновият марш е едва началото. С него започва новият, съвместен живот за хиляди двойки в цяла Европа. Той съпровожда булката по нейния път към бъдещият и съпруг и олтара.

Но цялото празненство след това няма как да се случи без музика. Специална, добре и правилно подбрана. Така че да отговаря на вкуса на младоженците, но и така че и гостите да се чувстват добре и да се забавляват на 100%. Това наричаме музика за сватба.

Музикалният подбор би бил максимално улеснен, ако поканените са само най-тесен кръг роднини и близки приятели, нооо това са редки случаи. Когато празненството е голямо трябва да има от всичко и за всеки, за да не рискуваме да има неудовлетворени очаквания и кисели физиономии. Ние от Supersound имаме богат опит и с двата варианта и знаем как да се справим във всяка ситуация. Ще Ви предложим оптимално решение в подбора на музиката за сватбата.

Музика за сватба – първи сватбен танц

Няма по-важен танц на сватбата от първия за новото семейство.След цялото напрежение, безкрайните дни и нощи прекарани в подготовка… След дългото избиране на ресторант, цветя, рокли и костюми… Подбор на гостите, пращане на покани… Трепетът от изричането на заветното „Да“… цялата лудост вече отминава и най-накрая е време младоженците да се отпуснат в прегръдка за своя първи сватбен танц. Тази музика за сватба не е подбрана случайно. Това е песен, важна и за двамата. Песен, която им напомня щастлив миг от тяхното общо минало и песен, която ще остане в спомените им завинаги.. Това е моментът, в който булката и младоженецът могат спокойно да забравят за всичко и всички и да се насладят на своя празничен миг.

Когато избираме музика за сватбата, това е най-внимателно подбраният детайл. По традиция първият сватбен танц е някоя класическа романтична незабравима балада. Не е изключено обаче младоженците да се спрат на по-раздвижено денс парче, особено ако са с танцови способности над средното ниво

В някои много редки случаи, когато избира музиката за  сватбата бъдещото семейство няма точна и конкретна идея за своя първи сватбен танц.Тогава насреща е диджеят, който по презумция е пълен с идеи и винаги може да предложи нещо подходящо, съобразено с музикалната нагласа на главните действащи лица.

Така или иначе първият сватбен танц не е за пропускане.Емоцията е най-вече за младоженците, но също и за техните гости. Дансингът е обгърнат в доволни и блажени погледи на близки приятели и роднини.Понякога се прокрадва и завистлива и с малко тъга усмивка на някое старо гадже, случайно попаднало в списъка на поканените

Музика за сватба – dj или жива музика

Когато решението за изричането на заветното „да“ вече е взето някой трябва да се заеме с организирането на всичко покрай празненството.Запазване на час в Гражданското, рокля за булката, рокли за шаферките, костюм за младоженеца, избор на ресторант, украса, цветя… Тук идва моментът да поговорим как да организираме музиката за сватбата.

Повече от ясно е, че за такъв празничен момент е необходимо да се подходи сериозно и отговорно когато се избира всеки един детайл.Музиката за сватбата трябва да се осигури от професионалисти.Добър вариант е да се комбинира диджей и група или солов изпълнител.Получава се разнообразие и движение по сцената дори гостите да не са много активни в танците.

Разбира се може да заложите и само на диджей. Най-подходящият ще откриете при нас в Supersound. Разполагаме с дълъг списък професионалисти, готови да откликнат в музикалното изграждане на Вашият сватбен ден. Родени под щастлива звезда, ние имаме уникалния късмет да работим това, което обичаме. Да забавляваме и доставяме на хората прекрасни емоции. Ваше право е да се възползвате от нас да подберем музиката за сватбата

При всички случаи, каквото и да правите не оставяйте отговорността за музиката в ръцете на кумът, роднините, гостите и други лица, различни от специално наетите за целта, за да не рискувате да се провали празненството и да останете с неприятни спомени от може би най-важния ден в живота Ви.

Музиката за сватба е елемент от тържеството, който не трябва да се подценява и е задължително да се подходи с отговорност и ясни идеи.

Както обичаме да казваме в нашите среди – сватба без музика не може.Каквото и да сте решили, каквото и да сте избрали – забавлявайте се и нека този ден остане незабравим в семейните спомени.

Кой стои зад музиката за сватба
Защо музиката за сватба е по-специална
Музика за сватба – първи сватбен танц
Музика за сватба – dj или жива музика